Winterconcert 2005

Op 5 maart heeft fanfarekorps De Volharding een winterconcert gegeven in ’t Duifhuis in Deil. Het was een avond met een afwisselend programma.

De majorettes en minirettes lieten verschillende shows zien onder leiding van Melanie Hakkert. Zij hadden de laatste maanden hard gerepeteerd aan hun optreden en verrasten het publiek met hun kunsten.
De minirettes hebben het winterconcert ‘geopend’ met een show op de muziek van M-kids. Dit was de eerste show van de in totaal vijf shows die deze avond werden opgevoerd.

De tamboers staan onder leiding van Wim de Jong. De tamboergroep heeft gelukkig weer een aantal nieuwe leden gekregen, waardoor er deze avond een aantal mooie marsen ten gehore werden gebracht. Van links naar rechts ziet u Jan van Gelderen, Davy van Gelderen, Jakkenanna van Gameren, Rick van Soelen, Wim de Jong en Peter Neafner. Niet op de foto staat Frank Grizell. Hij sloeg deze avond de grote trom.

Aart Kanselaar heeft met het jeugdorkest een optreden verzorgd. Deze groep leerlingen op verschillende blaasinstrumenten, wordt steeds groter, een teken dat het goed gaat met de vereniging.

Aart Kanselaar heeft met het jeugdorkest een optreden verzorgd. Deze groep leerlingen op verschillende blaasinstrumenten, wordt steeds groter, een teken dat het goed gaat met de vereniging. Het spreekwoord ‘de jeugd is de toekomst’ gaat hier zeker op. Momenteel spelen er 15 jeugdleden in het jeugdorkest. Zij worden regelmatig ondersteund met het slagwerk van Gerrit Hakkert, met de bas van Frans van Varik en met de tuba van Christiaan van Lienden.

Natuurlijk heeft ook het orkest van zich laten horen. Zij speelde onder leiding van dirigent Jaak Notebaert een aantal bekende en minder bekende nummers. “De Volharding” is het concert traditioneel begonnen met de mars ‘Drumbo’, samen met de tamboers en de marjorettes. Daarna werd er een werk gespeeld van Jacob de Haan, ‘Concerto d’Amore’.

De avond werd onderbroken voor het huldigen van een aantal jubilarissen. De heer Jacobs, van het KNMF, was deze avond aanwezig om de speldjes uit te reiken.Van links naar rechts ziet u:

  • Hans van Gelderen, 25 jaar lid
  • Wim de Jong, 40 jaar lid
  • Frank Grizell, 25 jaar lid
  • Ton de Jongh, 12½ jaar lid
  • Inge van Lienden, 12½ jaar lid
  • Jolanda Kanselaar, 12½ jaar lid

De avond werd vervolgd met nog twee mooie werken waarin een aantal muzikanten solist waren. Uit de musical Evita werd het bekende ‘Don’t cry for me Argentina gespeeld, waarbij de solo werd gespeeld door Nicole, Dianne, Lara en Leonie. In ‘Maid of the Moor’ werd de solo gespeeld door Anita van Gelderen. De avond werd succesvol afgesloten met de ‘Florentiner Mars’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *